Arhitectura uimitoare in RUSIA! Blocurile – Covrig din Moscova

La începutul anilor 1970, arhitectul rus Evgeny Stamo și inginerul Alexander Markelov au venit cu planuri pentru o casă neobișnuită în capitala Rusiei, Moscova.

Casa avea să fie în formă de inel, de aproximativ 150 de metri, înconjurând o curte interioară mare, cu locuri de joacă pentru copii și spații verzi.

Clădirea urma să aibă peste nouă sute de apartamente și toate serviciile și facilitățile necesare, inclusiv magazine, o farmacie, o spălătorie, un studio, un oficiu poștal și așa mai departe.

Când au fost finalizate în 1972, autoritățile au fost atât de impresionate încât au fost elaborate planuri pentru mai multe astfel de constructii in Moscova.

În acel moment, Jocurile Olimpice de Vară din 1980, care urmau să fie găzduite de Uniunea Sovietică, se apropiau, iar arhitecții au decis să construiască cinci blocuri similare în formă de inel pentru a simboliza evenimentul.

Totusi acest lucru nu s-a mai intamplat, Uniunea Sovietică se afla la marginea unui colaps economic, iar întreținerea clădirilor, așa cum s-a constatat, era prea scumpă pentru a le putea menține.

În plus, locația propusă a clădirilor a fost distanțată prea departe pentru a oferi o asociere semnificativă cu cele cinci inele olimpice.

Chiar dacă s-ar întâmpla, un pieton nu ar putea niciodată să vadă inelele sau să aprecieze forma acestora de la nivelul străzii.

Astăzi, ambele clădiri sunt încă folosite ca apartamente. Fiecare clădire are nouă etaje și peste douăzeci de intrări. Unii spun că găsirea intrării potrivite și localizarea apartamentului corect este extrem de dificilă.

Localnicii le numesc afectuos “casele- covrig”.


Marcel Sardo/Twitter
Sursa: www.amusingplanet.com/2017/10/moscows-bagel-house.html , featured foto Marcel Sardo/Twitter

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0