Nu te căsătorești cu un bărbat, te căsătorești cu un stil de viață

Mariajul este deseori văzut ca unirea a două persoane care se iubesc și care țin una la cealaltă. Cel mai probabil ai crescut auzind de la familie și de la prietenii mai în vârstă bine-intenționați că trebuie să găsești pe cineva care te face fericit și care îți împărtășește interesele. Acesta este un sfat, dar câți dintre noi conștientizează că restul vieții tale și felul cum vei trăi depinde de persoana cu care te vei căsători? Este important să te gândești nu numai la cum te face cineva să te simți, dar și la viața pe care o veți împărți.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a te căsători? Poate că cele două aspecte cheie sunt unde veți locui și dacă veți avea copii. Dacă vrei să locuiești în oraș din motive profesionale, dar logodnicul tău tânjește după viața la țară, va trebui să accepți că vreți să duceți vieți diferite.

Asta înseamnă că una sau ambele părți va trebui să facă unele compromisuri dacă vreți ca relația să funcționeze. Va trebui să te gândești și la câți copii vă doriți fiindcă acest aspect va afecta locul în care veți locui, bugetul pe care îl veți avea la dispoziție și spațiul personal de care vă veți bucura.

Pentru binele copiilor va trebui să vă angajați în totalitate în rolul de părinți dacă vă doriți să aveți o familie.

Problemele financiare reprezintă altă zonă pe care trebuie s-o clarificați înainte de căsătorie. Verifică dacă atitudinea voastră vis-a-vis de cheltuieli, economii și gestionare a venitului este compatibilă. Dacă unul din voi are o atitudine de „trăiește clipa”, dar celălalt este econom înflăcărat, acest fapt poate cauza conflicte în relația voastră. De asemenea, trebuie să hotărâți dacă vă veți cumpăra o locuință sau veți locui în chirie, căci asta vă va afecta viitorul din punct de vedere financiar.

De exemplu, dacă unul din voi vrea să cumpere o locuință și să ia un credit ipotecar cât mai curând, iar celălalt dorește flexibilitatea închirierii, un fel de înțelegere sau compromis este garantat. Va trebui să te gândești și la gestionarea banilor de zi cu zi. De exemplu, veți avea un cont comun sau vă veți aduna veniturile și datoriile?

Lucrurile practice de zi cu zi trebuie să fie discutate și ele. De exemplu, cine va fi responsabil de gătit, de curățenie și de întreținerea generală a locuinței? Dacă amândoi vă doriți copii, cine va fi cel care va avea grijă de ei mai întâi?

Va trebui să te gândești și la cum îți vei organiza timpul liber și cât de des dorești să îți petreci o seară sau un weekend cu partenerul tău. Asigură-te că hobby-urile tale se pot încadra într-un stil de viață pe placul amândurora. Dacă îți place să-ți petreci weekendurile în excursii, dar logodnicul tău preferă să petreacă timpul acasă, gândește-te dacă ai fi mulțumită să mergi singură.

Unele cupluri sunt fericite petrecând un timp departe unul de celălalt practicându-și propriile hobbyuri, dar dacă ești genul de persoană căreia îi place să împărtășească cât mai multe experiențe cu persoana de alături, mariajul și stilul de viață propuse pot fi nepotrivite pentru tine.

Adu-ți aminte că mariajul nu înseamnă doar să alegi pe cineva care pare potrivit și apoi să speri că iubirea va trece peste orice obstacole. Gândește-te foarte bine la modurile în care mariajul poate avea un impact asupra viitorului tău. Dându-vă timp ție și viitorului tău soț pentru a vă gândi la ceea ce vreți cu adevărat în viitor, vă va ajuta să vă dați seama dacă sunteți cu adevărat făcuți unul pentru celălalt.

Sursa: traducere si adaptare viatasisanatate.com

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0